چرا بازاریابی اهمیت دارد؟

	چرا بازاریابی اهمیت دارد

تا حالا به این موضوع فکر کردید که تو ذهن مشتریانتان چه می گذرد؟ بله درسته آیا دوست داشتید برای رونق کسب و کار خودتان تو ذهن مشتریان می رفتید و بهترین رو انتخاب می کردید. این آرزویی بوده که در گذشته برای تمام کسب و کارها وجود داشت.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، شرکت ها با هوشمندی به این سمت یعنی (به کارگیری بازاریابی) در حرکت هستند.
با تعریف درست بازاریابی این مشکل برطرف خواهد شد، بازاریابی به شما از صفر تا صد کمک خواهد کرد تا بهترین ها را در مورد مشتریان خود شناسایی کنید و به کار ببندید.
بازاریابی تلفیقی از تمام مراحلی است که باعث تعامل هرچه بیشتر با مشتریان می شود و همچنین نیازهای آن ها شناسایی شده و در بهبود محصولات و خدمات هر شرکتی تاثیر دارد. بازاریابی یعنی از مشتری به سمت محصول رفتن، یعنی ایجاد عطش در مشتری برای داشتن محصول شما و همچنین توصیه برای خرید آن به دوستان و این بهترین اتقاقی است که ممکن است برای هر کسب و کاری بیوفتد.

در ابتدا به تعاریف مختلفی از بازاریابی که توسط چند نمونه از افراد برجسته صورت گرفته می پردازیم.

تجارب متخصصان این حوزه:

پدر علم بازاریابی مدرن

پدر علم بازاریابی مدرن
فلیپ کاتلر
او دارنده درجه استاد ممتاز رشته بازاریابی بین‌المللی است و این درجه را در دانشکده مدیریت دانشگاه نورثوسترن دریافت کرده‌است
تعریف بازاریابی از دیدگاه ایشان به این صورت است :
“بازاریابی فرآیندی است که از طریق آن، افراد و گروه ها، نیاز ها و خواسته های خود را از طریق تولید و مبادله ی محصولات و ارزش به دیگران، تامین می نماید”.

پدر علم مدیریت نوین

پدر علم مدیریت نوین
پیتر دراکر
پیتر دراکر نویسنده، مدرس، و مشاور تخصصی در زمینه استراتژی و سیاست است. او به خیلی از سازمان‌های بزرگ دنیا و سازمان‌های دولتی آمریکا مشاوره داده‌ است.
تعریف بازاریابی از دیدگاه ایشان به این صورت است :
“بازاریابی شامل بخش های مختلف است. بازاریابی، کلیّت یک تجارت است و فقط بسنده به فروش نیست.
بازاریابی از منظر نهایی و از دید مشتری بررسی می شود و باید توسط تمام بخش‌های یک سازمان مورد توجه قرار بگیرد و باید توسط همه اعضا جلو برده شود.”

بازاریاب اسطوره ای

بازاریاب اسطوره ای
رجیس مک‌کِنا
رجیس مک کنا با شرکت‌های بزرگی همچون اپل، مایکروسافت، اینتل و … در زمینه مارکتینگ همکاری داشته است و اکثر روش‌های مارکتینگ با تکنولوژی را به جهان معرفی کرده
تعریف بازاریابی از دیدگاه ایشان به این صورت است :
“مک کنا می گوید تمام فعالیت های ما جزو بازاریابی محسوب می شود. در این دیدگاه، بازاریابی، سرعت ما در حل مشکلات است. به جز تحقیق، طراحی محصول، قیمت‌گذاری، تبلیغات و نحوه تعامل با مشتری را شامل می‌شود.
همچنین نوع نگاه مشتری در ارتقای کسب و کار ما تاثیر دارد.”

پربازدیدترین وبلاگ

پربازدیدترین وبلاگ
جی بائر
جی بائر نویسنده، سخنران و مشاور بازاریابی اهل آمریکا است که یکی از کتاب‌های وی با نام “Youtility” در لیست پرفروش‌ترین کتب نیویورک‌تایمز قرار گرفته است.
جی بائر یک مشاور مطرح بازاریابی است که شرکت بازاریابی Convince & Convert (متقاعد و تبدیل کن) را تاسیس کرده و کتابی پر فروش در زمینه بازاریابی به چاپ رسانده است.
تعریف بازاریابی از دیدگاه ایشان به این صورت است:

“پیام های بوجود آمده از یکسری فعالیت ها را شامل می شود. فروش آخرین مرحله بازاریابی است. باید با رفتارهای درست، مشتریان پیام کسب و کار ما را درک کنند.”

هدف از انجام فعالیت های بازاریابی:

شناسایی نیازها و خواسته ها و شناسایی بازار مناسب برای مشتریان
جلب توجه و جذب مشتریان بالقوه و حفظ مشتریان قدیمی
ایجاد سهولت در فرآیند خرید و ایجاد اعتماد و تکرار خرید

انواع بازاریابی چیست؟

انواع بازاریابی بر دونوع است:

سنتی و دیجیتال

نوع سنتی: قبل از ظهور اینترنت، بازاریابی به روش سنتی با کمک بیلیورد ها، تبلیغات تلویزیون، چاپگرها و تبلیغات چاپی انجام می شد. این روش بازاریابی سخت و زمان بر بود و جذب کردن مخاطب دشوار بود.
نوع دیجیتال: تلاش های بازاریابی که از طریق اینترنت انجام می شود. این درحالی است که راحتر می شود با مخاطب ارتباط برقرار کرد و تعامل بین مشتریان راحتر صورت می گیرد و بازخوردهای افراد از طریق اینترنت ثبت گردیده تا برای اصلاح محصولات با توجه به نیاز مشتریان اقدام شود.

انواع بازاریابی چیست

انواع بازاریابی اینترنتی به اختصار

• بازاریابی با رسانه‌های اجتماعی
• بازاریابی اثرگذار
• بازاریابی وابسته
• بازاریابی ایمیلی
• بازاریابی محتوا
• بهینه‌سازی موتور جست‌وجو یا سئو
• تبلیغات پولی

مفهوم 4p چیست؟

مفهوم 4p چیست؟

شامل محصول، قیمت، توزیع و ترفیع فروش می باشد
محصول: مانند اتومبیل، مبلمان و غذا و پوشاک و … می باشد و یا ویژگی های شامل کیفیت تولید، بسته بندی، نام تجاری، طرح و رنگ و …. همراه است.
و خدمات ارائه شده توسط شرکت ها و فروشندگان، مشاوران، پزشکان بعد از فروش محصول صورت می گیرد.
قیمت: آنچه را که بابت خرید محصول هزینه می کنیم حتی تخفیف های ارائه شده و پیشنهادات ویژه، همه در محدوده موضوع قیمت قرار دارد.

قیمت گذاری کالا بایستی بر اساس اصول بازاریابی و با توجه به شرایط حاکم بر بازار باشد و سیاست گذاری درستی در این زمینه انجام شود.

توزیع: فروش محصول از طریق توزیع کننده یا به روش پست اینترنتی وکانال های فروش مسیر می شود
ترفیع فروش: آخرین Pاز آمیخته بازاریابی، ترفیع است که بر تبلیغات، اطلاع رسانی، ایجاد تصویر ذهنی مناسب از محصول و برند استوار است. موضوع ترفیع فروش در واقع از قیف باازریابی معروف به A.I.D.A گرفته شده است.

آگاهی Attention
علاقه Interest
تمایل Desire
خرید Action

که در ابتدا باید به مشتریان آگاهی لازم داده شود و در آن ها علاقه ایجاد کنیم و آن ها تمایل پیدا کنند که محصول ما را خریداری کنند که در نهایت منجر به عمل که همان خرید کردن است می شود.

با کمی گشت و گذار در اینترنت توانستیم صد ها تعریف مختلف برای بازاریابی پیدا کنیم و اما مطمئناً ارائه تمام آنها از حوصله این مقاله خارج بود و پس به 15 تعریف برگزیده بسنده کردیم که هر یک را با توضیحی کوتاه به شما ارائه خواهیم کرد و این تعریف‌ ها تقریباً اکثر جوانب بازاریابی را در بر می‌ گیرند.