در این پادکست می خواستم در خصوص تعریف بازاریابی صحبت کنم.
مطالبی که در این پادکست عنوان می شود به صورت زیر می باشد:
چرا بازاریابی اهمیت دارد؟
آیا دوست داشتید در ذهن مشتری باشید و تمایلات آن ها متوجه شوید. با کمک بازاریابی می توانید از صفر تا صد را در مورد مشتریان خود بدانید.
بازاریابی تلفیقی از تمام مراحلی است که باعث تعامل هرچه بیشتر با مشتریان میشود و همچنین نیازهای آن ها شناسایی شده و در بهبود محصولات و خدمات هر شرکتی تاثیر دارد. بازاریابی یعنی از مشتری به سمت محصول رفتن، یعنی ایجاد عطش در مشتری برای داشتن محصول شما و همچنین توصیه برای خرید آن به دوستان و این بهترین اتقاقی است که ممکن است برای هر کسب و کاری بیوفتد.
به تعاریف مختلفی از بازاریابی توسط افراد برجسته می پردازیم
پدر علم بازاریابی مدرن آقای فلیپ کاتلر:
تعریف بازاریابی از دیدگاه ایشان به این صورت است : بازاریابی فرآیندی است که از طریق آن، افراد و گروهها، نیازها و خواسته های خود را از طریق تولید و مبادلهی محصولات و ارزش به دیگران، تامین می نماید.
پدر علم مدیریت نوین آقای پیتر دراکر:
تعریف بازاریابی از دیدگاه ایشان به این صورت است : بازاریابی به یک فعالیت مشخص محدود نمیشود و تمام بخشهای یک تجارت را در بر میگیرد. بازاریابی مبحثی گستردهتر از فروش است، بازاریابی، کلیّت یک تجارت است که بر طبق نتیجۀ نهایی و از نگاه مشتری دیده میشود. بنابراین توجه و قبول مسئولیت بازاریابی باید توسط تمام بخشهای یک سازمان انجام شود.
بازاریاب اسطوره ای آقای رجیس مککِنا
تعریف بازاریابی از دیدگاه ایشان به این صورت است :
هر کاری که میکنیم بخشی از بازاریابی ماست. این یعنی بازاریابی به تحقیق، طراحی محصول، قیمتگذاری و تبلیغات محدود نمیشود و کوچکترین مسائل کاری از جمله نحوه پاسخ دادن به تلفن و سرعت ما در حل مشکلات را شامل میشود.تمام موارد در تعامل مشتری با شرکت ما موثر است.
پربازدیدترین وبلاگ نویس جی بائر
تعریف بازاریابی از دیدگاه ایشان به این صورت است :
منظور از بازاریابی، آن پیامها و فعالیتهایی است که باعث به وجود آمدن پیامها یا فعالیتهای دیگری میشوند. کار بازاریابی فقط فروش محصول نیست و باید کاری کرد که مشتریان پیام کسب و کار ما را منتقل کنند.
انواع بازاریابی
سنتی بازاریابی بیلبورد ها، چاپگرها، تی وی
دیجیتال ظهور اینترنت، شبکه های اجتماعی
بازاریابی کمک می کند به جای اینکه پول و زمان و منابع خود را برای متقاعد کردن مشتری هدر دهید به دنبال چیزی باارزشتر برای او باشید و سپس محصول را بفروشید در این سال ها بار ها با این مسئله برخورد کردم که بازاریابی دستکم گرفته می شود یا فقط در یکی از زیر شاخه ها تبلیغات خلاصه می شود.