مزیت های فروشگاه های اینترنتی نسبت به سنتی و فیزیکال چی هستند؟

پیشنهاد می کنم برای رسیدن به جواب در ابتدا این ویدیو رو تماشا کنید.

اگر این سوال را چند سال پیش می‌پرسیدیم جواب مطمئن و دندان شکنی نداشتیم.

زیرا تعداد کمی از مردم سایت اینترنتی داشتند و هنوز مطابق روز آپدیت نبودند و عادت به خرید اینترنتی نداشتند و حتی نمی‌توانستند به خریدهای اینترنتی اعتماد کنند.

امروزه بین افراد جامعه خرید اینترنتی رواج پیدا کرده و خرید به صورت آنلاین جز رفتارهای مردم جامعه تبدیل شده است.

مزیت های فروشگاه های اینترنتی نسبت به سنتی و فیزیکال چی هستند

حتی افرادی که حاضر به تن دادن به خرید اینترنتی نبودند، نیز الان کمی نرم شدند و بعضی از خریدهای خود را به صورت اینترنتی انجام می‌دهند. چون حتی آنها هم متوجه شدند که به جای صرف هزینه‌های زائد و خستگی‌های بی‌شمار به راحتی می‌توانند با چند دقیقه پشت اینترنت بودند خرید خود را انجام دهند.

اوج این حالت در زمان کرونا بود که به خاطر محدودیت‌های خاص موجود  و به خاطر ترس‌های مردم، حاضر شدند که به خریدهای اینترنتی اعتماد کنند.

این عادت بین مردم تبدیل به رفتار و روتین آنها شد.

پس هر چیزی در ابتدا با یک مکث و یک مقاومتی همراه است، اما بعد از مدتی به پذیرش و درخواست مردم تبدیل می‌شود. من خودم در چندین نوبت در ابتدای استفاده از خرید اینترنتی دچار چالش‌هایی شدم ولی به مرور زمان این مسائل کمتر شد و  خیلی راحت‌تر می‌توانستم خرید اینترنت انجام دهم و به کسب و کارهای اینترنتی اعتماد کنم.

فروش آنلاین

فروش آنلاین

حدوداً ۱۰۰ هزار فروشگاه اینترنتی ثبت شده است که  حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار آن به صورت فعال در حال فعالیت هستند و این نشان دهنده این موضوع است که به صورت آهسته کسب و کارها به فروش اینترنتی رو می‌آورند.

دلایل برتری فروش اینترنتی به فروش سنتی

دلایل برتری فروش اینترنتی به فروش سنتی

علت اصلی تغییر جهت بازاریابی سنتی به اینترنتی، تغییر سبک زندگی مردم و جهت گیری به سوی خرید های اینترنتی می باشد و همچنین: دلایل دیگری از جمله

  1. ایجاد رقابت شدید در فروشگاه های اینترنتی
  2. فروش با بازه زمانی نامحدود
  3. ظرفیت بالای مشتریان
  4. بدون محدودیت مکانی
  5. به صرفه بودن هزینه ها

ایجاد رقابت شدید در فروشگاه های اینترنتی

ایجاد رقابت شدید در فروشگاه های اینترنتی

رقابت در بازار باعث میشود که کسب و کارها به سمت فروش اینترنتی رو بیاورند.

مشتریانی که به صورت آنلاین خرید می‌کنند زمانی که محصول مورد نظر خود را سرچ می‌کنند اگر سایت ما محصولات آنها را معرفی کند به راحتی به سمت خرید محصولات روانه می‌شوند.

اما اگر کسب و کارها همچنان به صورت سنتی کار کنند با رقابت در بازار به مشکل برمی‌خورند. زیرا مشتریان پای اینترنت نشستن، هزینه و مشکلات کمتر را برای خرید انتخاب کرده اند و ما تا حد امکان، نباید اینگونه مشتری‌ها را از دست بدهیم.

حالا که زمانه به سمت بازارهای رقابتی اینترنتی پیش رفته، چه بهتر که ما هم به این سمت روانه شویم و سعی کنیم سایت‌هایی داشته باشیم که بیشتر به نظر مشتری بیاید و ما هم بتوانیم در راحتی خرید مشتریان سهمی داشته باشیم.

جالب است بدانیم که در چند سال پیش، داشتن سایت اینترنتی یک مزیت رقابتی بود، اما امروز، نبود سایت باعث می‌شود که بخشی از بازار که برای مشتریان آنلاین است را از دست بدهیم و نبود سایت و فروش آنلاین باعث می‌شود که نتوانیم در کسب و کارمان جلو بیفتیم و در این رقابت به شکست ‌بخوریم.

فروش با بازه زمانی نامحدود

فروش با بازه زمانی نامحدود

دلیل بعدی فروش ۲۴ ساعته است. اگر ما یک فروشگاه فیزیکی داشته باشیم در زمان‌های محدود می‌تونیم فروش داشته باشیم و محدودیت‌های زمانی و حتی جسمی به ما اجازه نمی‌دهد که به صورت زمان‌های طولانی کار کنیم.  نکته مهم برای کسب و کار فیزیکی اینه که باید بالای سر مشتری حضور داشته باشیم و این ما هستیم که پایه و اساس کسب و کار را تشکیل می‌دهیم و بدون حضور ما به نوعی کسب و کار تعطیل خواهد شد.

مسئله دیگری که حایز اهمیت است، اینه که ممکنه آن ساعت‌هایی که ما در کسب و کار خود حضور داریم مشتری شرایط حضور در آن مکان و خرید از ما رو نداشته باشد. زمان و محدودیت‌های آن هم مشکلی است که باعث می شود که مشتری و فروشنده نتوانند با هم تعامل داشته باشند.

فروشگاه‌ها و کسب و کارهایی که به صورت ۲۴ ساعته در جلوی چشم مان قرار دارند و به صورت دل بخواهی در هر تایمی که اراده کنیم ، بهشون دسترسی داریم، بیشتر طرفدار دارند تا کسب و کارهایی که با توجه به زمان و مکان خاص، محصولی را ارائه می‌دهند.

تازه کسب و کارهایی که فوق العاده فعال و اکتیو هستند، بیشتر از ۱۲ تا ۱۳ ساعت نمی‌توانند در محیط کاری خود حضور داشته باشند. اما با داشتن فروشگاه اینترنتی هیچ محدودیت زمانی برای مشتری وجود ندارد. ۲۴ ساعته و آن تایم می‌توانند محصولات خود را عرضه کرد.

داشتن فروشگاه اینترنتی سه مزیت بارز دارد:


داشتن فروشگاه اینترنتی سه مزیت بارز دارد:

که یکی برای مشتری است، که بسیار راحت و خرسند میشود، که هر زمان بخواهد می‌تواند خرید کند.

مزیت بعدی برای فروشنده می‌باشد، که واقعاً حضور فیزیکی در محیط کسب و کار نیازی نیست و بدون محدودیت زمانی می‌تواند محصولات خود را به فروش برساند.

و مزیت آخر اینکه محدودیت مکانی نداریم. یعنی از کویر لوط گرفته تا ارگ بم و تا خلیج فارس می‌توانیم محصولاتمان را عرضه کنیم .

نکته جالب اینکه راحتی در فروش وجود دارد؟ این یعنی چی

نکته جالب اینکه راحتی در فروش وجود دارد؟ این یعنی چی

مدیریت کردن سایت در هر حالتی می تواند انجام می شود. مثلاً در سفر، در اتومبیل، این روش فروشگاه داری آزادی عمل بیشتری به ما می‌دهد و باعث می‌شود که، هم بتوانیم به مسئولیت‌ها و وظایف دیگرمان برسیم هم کنترل و مدیریت فروشگاهمان را داشته باشیم.

ظرفیت بالای مشتریان

ظرفیت بالای مشتریان

فروشگاه‌های اینترنتی هیچگونه محدودیتی برای ظرفیت بیشمار مشتری ندارند. همانطور که گفته شد در فروشگاه‌های فیزیکی با بهترین حالت که فروشگاه ما در یک خیابان کاملاً معروف و نبش آن قرار داشته باشد، باز در این حالت نیز ظرفیت خرید محصولات مشخص می‌باشد و حتی از یک زمانی به بعد با کاهش مشتری مواجه می‌شویم. اما فروشگاه اینترنتی ظرفیت نامحدود مشتری را در بر دارد و این مقیاس نامحدود برای فروشگاه اینترنتی یک مزیت محسوب می‌شود.

با داشتن فروشگاه‌های فیزیکی با افزایش نیاز مشتریان ما مجبور به داشتن شعب مختلف در سرتاسر شهر می‌باشیم. ولی سایت اینترنتی می‌تواند این موضوع را پوشش دهد و به راحتی می‌توانیم ظرفیت سایت را بالا ببریم.

بدون محدودیت مکانی

بدون محدودیت مکانی

فروشگاه فیزیکی به این صورت است که ما در محله خودمان و در بهترین حالت در شهر خودمان محصولاتمان را بفروشیم.

اما با فروشگاه اینترنتی می‌توانیم علاوه بر محله، شهر به تمام کشور محصولاتمان را عرضه کنیم. و در سرتاسر کشور فروش داشته باشیم.

به صرفه بودن هزینه ها

به صرفه بودن هزینه ها

مزیت دیگه به صرفه بودن سایت‌های اینترنتی می باشد. داشتن فضای فیزیکی، نیاز به نیروهای خدماتی، پرسنل و تجهیزات دیگر دارد. که بسیار هزینه بر و گاهی دردناک می‌باشد و مخارج زیادی را به صاحب کسب و کار تحمیل می‌کند و زمانی که بخواهد درآمد خود را افزایش دهد، قاعدتاً باید هزینه‌ها را افزایش دهد.

در فروشگاه اینترنتی هزینه‌ها معقول‌تر می‌باشد. صرفاً با یک کارمندی که بتواند کارها را هندل کند و یا یک هزینه‌ای برای داشتن فضای بیشتر، افزایش درآمد و سوددهی تضمین می شود.

با بودجه باقیمانده می‌توانیم تبلیغات عالی داشته باشیم و یا خرج ورودی گرفتن برای فروشگاهمان بکنیم. که این عمل می‌تواند فروش را به چند برابر تبدیل کند.

شروع کار با مخارج مقرون به صرفه

یه نکته این که

شروع کار با مخارج مقرون به صرفه

مهمتر از همه آغاز کار می باشد، هزینه سرسام آور راه اندازی فروشگاه سنتی در مقایسه با فروشگاه اینترنتی صد برابر میباشد. به طوری که بیان شده است راه‌اندازی اولیه فروشگاه‌های سنتی حدوداً ۲۰۰ میلیون به بالا سرمایه نیاز دارد. اما فروشگاه‌های اینترنتی با هزینه‌های بسیار کمتر راه‌اندازی می‌شود.

می‌توانیم با داشتن هزینه‌های خیلی کمتر از فروشگاه‌های سنتی فروش محصولاتمان را شروع کنیم. تغییر دکوراسیون فروشگاه‌های سنتی بسیار هزینه بره می باشد، اما در فروشگاه‌های اینترنتی با تغییر قالب‌ها و موارد راحت می‌توانیم ظاهر سایت را تغییر دهیم که بسیار سریع و با هزینه کمتر این کار انجام می‌گیرد و می توانیم به فروش بالا دست پیدا کنیم.